Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder. 

Algemene vragen

Sleeping Battery heeft een ingebouwde bewegingssensor. 

Als de sleutel 3 minuten niet beweegt dan zal de bewegingssensor ervoor zorgen dat de batterij in slaapmodus gaat. Hierdoor wordt er geen signaal meer door de sleutel uitgestuurd en is een Relay Attack niet meer mogelijk. 

Hoe werkt het

Sleeping Battery is een uiterst simpele en effectieve oplossing. U hoeft alleen de batterij van uw autosleutel te vervangen voor Sleeping Battery en uw auto is beveiligd tegen Relay Attack. 

U merkt niets in het dagelijkse gebruik van uw autosleutel en alle gemakken van het Keyless Entry systeem blijven behouden. U hoeft er niet meer over na te denken waar of hoe u uw autosleutel opbergt. Leg de sleutel neer en na 3 minuten zal deze automatisch in slaapmodus gaan. 

Contact

Sleeping Battery is geschikt voor alle Keyless modellen die een 2032 of 2450 batterij in de sleutel hebben. Heeft uw autosleutel een 2032 of 2450 batterij? Dan kunt u uw auto met Sleeping Battery beschermen tegen Relay Attack. 

Zeker. Er zijn verschillende motor modellen met een Keyless systeem op de markt. Deze modellen zijn vatbaar voor Relay Attack en kunnen met Sleeping Battery beveiligd worden. 

Sleeping Battery wordt per 2 stuks verkocht. U kunt hiermee de hoofd- en de reservesleutel beveiligen. 

De batterij

Sleeping Battery gaat bij normaal gebruik net zo lang mee als een normale batterij. Bij goed gebruik kan de batterij langer meegaan.

Leg uw autosleutel overdag op uw bureau of berg hem op in uw tas of jaszak. Zorg ervoor dat de sleutel in slaapmodus kan gaan, de batterij verbruikt dan nagenoeg geen stroom. Houd de sleutel niet in uw broekzak, de batterij kan dan niet in slaapmodus gaan. U bent dan niet beveiligd en de batterij verbruikt meer stroom.

Net zoals bij een normale batterij is het lastig om te voorspellen hoe lang de batterij precies meegaat, dit is namelijk sterk afhankelijk van het merk en model auto. Het ene merk en model communiceert namelijk meer met de sleutel dan het andere, dit heeft erg veel effect op de levensduur van de batterij.

Sleeping Battery is niet oplaadbaar. Onderdelen kunnen niet vervangen of hergebruikt worden.

Als de Sleeping Battery leeg is, moet een nieuwe Sleeping Battery geplaatst worden. Er kan geen hergebruik van onderdelen plaatsvinden.

Omdat de techniek in de batterij zelf verwerkt is, bent u zo altijd verzekerd van een verse batterij met de nieuwste techniek. 

Heeft u een Sleeping Battery met KIWA certificaat? Ga dan naar het dichtstbijzijnde KIWA inbouwstation om een nieuwe Sleeping Battery met certificering te laten installeren.

Nee. De bewegingssensor is gevoelig. Normale beweging van de auto, bestuurder en passagiers zijn voldoende om de sleutel actief te houden. 

Op dit moment zijn de 2032 en 2450 Sleeping Battery varianten beschikbaar. Dit type batterij wordt in 90% van de autosleutels gebruikt.

Installatie

Het installeren van Sleeping Battery is heel eenvoudig. U hoeft alleen de normale batterij te vervangen voor Sleeping Battery en uw auto is beveiligd!

Installeren

De meeste autofabrikanten leggen in de gebruiksaanwijzing van uw auto uit hoe u de batterij van uw autosleutel kunt vervangen. Volg deze instructies en het installeren van Sleeping Battery is in een handomdraai gebeurt. 

Hoe werkt het

Verzending

Wij versturen uw bestelling binnen 24 uur. Afhankelijk van de drukte bij de bezorgdienst kan het 1-2 werkdagen duren voordat u uw bestelling ontvangt. 

Ja. Nadat wij uw bestelling verzonden hebben krijgt u via e-mail een track & trace code waarmee u uw bestelling kunt volgen. 

Nee. Uw pakket wordt in de brievenbus bezorgd. 

Het komt regelmatig voor dat autobedrijven de batterij van de autosleutel uit service vervangen bij een kleine of grote onderhoudsbeurt. 

Zorg ervoor dat zij kunnen zien dat uw sleutel beveiligd is tegen Relay Attack! U krijgt standaard een sticker met een QR code meegeleverd bij uw bestelling. Plak deze op de achterkant van uw sleeping Battery en voorkom onnodig vervangen van de batterij. 

QR code

Kiwa/SCM certificering

Bent u op zoek naar een Kiwa/SCM certificaat voor uw verzekering? Koop dan Sleeping Battery bij een erkend Kiwa/SCM inbouwstation. Zij kunnen de batterij voor u plaatsen en uw voertuig wordt dan direct geregistreerd in de databank. 

Kiwa/SCM inbouwstations

Vraag dan na of een herkeuring noodzakelijk is. Zo ja, ga dan naar het inbouwstation waar u Sleeping Battery heeft laten plaatsen. Zij kunnen een herkeuring uitvoeren. 

Kiwa/SCM inbouwstations

Inbouwbedrijven CCV voertuigbeveiliging registreren voertuigen met gecertificeerde beveiliging in een database. Met behulp van de kentekencheck kunt u eenvoudig en snel zien of uw auto is geregistreerd. 

Kentekencheck

Vanaf 1 januari 2021 zijn alle af-fabriek klasse 1 startonderbrekers en klasse 2/3 alarmsystemen van alle automerken in Nederland getoetst aan de KE01 voorschriften. Voertuigen die niet beschikken over een goedgekeurd Keyless Entry en/of Start systeem, kunnen niet meer gecertificeerd worden.

Bij deze voertuigen moet een zogenoemde KE01 aanvullende maatregel ingebouwd worden. 

Sleeping Battery is een Kiwa/SCM goedgekeurde KE01 maatregel.

Voor oudere modellen of voertuigen die geen aanvullende KE01 maatregel nodig hebben is een certificering dus niet verplicht. 

Zeker. Niet alle voertuigen hebben een certificering nodig. Denk daarbij aan oudere modellen of middenklassers. Deze voertuigen zijn vaak ook niet beschermd tegen Relay Attack en beschikken daarnaast niet over een alarminstallatie.

In dat geval kunt u Sleeping Battery via onze website bestellen en zelf in uw autosleutel monteren. 

Deze voertuigen zijn populair onder criminelen voor onderdelen zoals Airbags, navigatiesystemen en andere waardevolle spullen of onderdelen.

RTL Nieuws

Beveiliging

Dit kunt u heel eenvoudig testen. Leg de sleutel op een vaste en stabiele ondergrond naast uw auto. Wacht minimaal 5 minuten en kijk of u de auto via het Keyless systeem kunt openen.

Gaat de auto open? Dan is uw sleutel niet beveiligd.

Gaat de auto niet open? Dan heeft uw sleutel al een ingebouwde bewegingssensor.