4

Opvallend: gestolen auto’s zijn vaak de goedkopere modellen.

Dit komt met name doordat deze voertuigen minder tot geen anti-diefstalvoorzieningen hebben.

Qr Code Op Batterij (2)

Sticker met QR code voortaan meegeleverd

Het komt regelmatig voor dat autobedrijven de batterij van de autosleutel uit service vervangen bij een kleine of grote onderhoudsbeurt. 

Zorg ervoor dat zij kunnen zien dat uw sleutel beveiligd is tegen Relay Attack! U krijgt standaard een sticker met een QR code meegeleverd bij uw bestelling. Plak deze op de achterkant van uw sleeping Battery en voorkom onnodig vervangen van de batterij. 

Keurmerk Voertuigbeveiliging

Ga op zoek naar een passende beveiligingsmaatregel

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) scherpt per 1 juli 2019 de eisen van het Keurmerk Voertuigbeveiliging aan. Voor veel nieuwe automodellen is vanaf dan een extra maatregel nodig om het certificaat te verkrijgen. Aanleiding is het groeiende aantal diefstallen dat voorkomt uit Keyless Entry.

ADAC Logo.Svg

Slechts 5% van de geteste voertuigen beveiligd tegen Relay Attack!

De Duitse automobielvereniging ADAC, vergelijkbaar met de Nederlandse ANWB, voerde onlangs een test uit met 567 voertuigen die een Keyless systeem hebben. De uitslag was schrikbarend. Slechts 29 van de 567 geteste voertuigen bleken beschermd tegen Relay Attack. 

332162259 725749515762204 4631230900106743821 N

Videodeurbel filmt simpele diefstal: dure Audi ter plekke gehackt

Sven van Elteren moest even in z'n ogen wrijven eerder deze week, toen de plek op de oprit waar hij 's avonds zijn Audi geparkeerd had, de volgende ochtend hartstikke leeg bleek

Close Up Man Trying Break Into Car (1)

Oudere auto's populair bij dieven

Vorig jaar zijn meer auto's gestolen dan de jaren ervoor. Met name oudere auto's zonder beveiligingssysteem zijn bij autodieven populair.

Beautiful Young Woman Opening Her Car

Oudere voertuigen populair onder criminelen

Een deel van het probleem is dat voertuigen van vier jaar en ouder met een nieuwprijs onder de 50.000 euro vaak geen extra alarmsysteem hebben en daardoor extra kwetsbaar zijn voor diefstal en autokraak.