Hoe werkt het?

In de media worden vaak nieuwsberichten over autodiefstal geplaatst waarbij criminelen gebruik maken van nieuwe technieken. Een van de technieken die vaak gebruikt wordt is een zogenaamde "Relay Attack". 

Het doelwit van deze vorm van diefstal zijn voertuigen met een Keyless Entry en Keyless Go systeem. Zulke systemen gebruiken een slimme sleutel en het signaal daarvan wordt opgevangen en verlengd. Normaal gesproken mag de afstand tussen sleutel en voertuig maximaal ongeveer 1 meter zijn om hem met het Keyless systeem te kunnen openen en starten. Door het signaal te kopiëren en te verlengen kunnen criminelen dit op een afstand van enkele honderden meters.

Wat is Relay Attack?

Relay attack is een vorm van autodiefstal zonder sleutel. Criminelen omzeilen de keyless entry beveiliging door het signaal van de autosleutel te verlengen vanuit de woning. Relay Attack kan geruisloos en razendsnel uitgevoerd worden en is daarom erg populair onder criminelen. 

De oplossing

Sleeping Battery heeft een ingebouwde bewegingssensor. 

Als de sleutel 3 minuten niet beweegt dan zal de bewegingssensor ervoor zorgen dat de batterij in slaapmodus gaat. Hierdoor wordt er geen signaal meer door de sleutel uitgestuurd en is een Relay Attack niet meer mogelijk. 

U merkt niets in het dagelijkse gebruik van uw autosleutel.

Hoe te installeren

Het installeren van Sleeping Battery is heel eenvoudig.

U hoeft alleen maar de normale 2032 of 2450 batterij in uw autosleutel te vervangen voor Sleeping Battery en uw auto is beveiligd tegen Relay Attack. 

De techniek

Sleeping Battery heeft een geïntegreerde microchip en bewegingssensor. De batterij ziet er daarom precies hetzelfde uit als de normale batterij. Hierdoor zijn er geen aanpassingen aan de sleutel of het voertuig nodig. U merkt niets in het dagelijkse gebruik.